Yaşam

4 malzemeli balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır?

4 malzemeli kabak tatlısıSadece 4 malzemeyle yapımı kolay, yumuşak, kabarık ve nemli bir tatlıdır. 4 malzemeli kabak tatlısıTanımında yumurta, süt veya herhangi bir yağa gerek yoktur.

Hazırlanması hızlı ve kolay olmasının yanı sıra nemli ve kabarık dokusu nedeniyle de oldukça tercih ediliyor. Malzemeler arasında alışık olmadığımız tek şey resen kabaran undur. Aslında kabaran un, kabartma tozu, tuz ve unun karışımından oluşuyor.

4 MALZEMELİ KABAKLI KEK NASIL YAPILIR?

4 malzemeli kabak tatlısı Tanımı yapmak için önceden hazırlanan veya hazır olarak satın alınan, doğal olarak kabaran unu eleyerek başlıyorsunuz. 4 malzemeli kek tanımına başlarken unu elerseniz un yoğunluğunu kaybedecek ve tanımın içinde daha homojen bir şekilde karışacaktır. Topaklanma problemini ortadan kaldıracaktır.

Un elendikten sonra aynı kaba su ve şeker ilave edilerek pürüzsüz bir hamur elde edilir. Daha sonra kabak püresini ekleyip iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.

4 malzemeli kabak tatlısı Açıklama Pişirildikten sonra iyice soğuyana kadar bekletilir. Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi krema veya krem ​​şanti ile süsleyebilirsiniz.

4 malzemeli kabak tatlısı Doku oldukça yumuşak, nemli ve kabarık olacaktır. Yağ içermediği için dağınık bir yapıya sahip olacağından dilerseniz göz kararı da ekleyebilirsiniz.

4 MALZEMELİ KABAKLI KEK TARİFİ

HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA

4 Malzemeli Balkabaklı Kek Tarifi’nin Malzemeleri;

  • 285 gram zaten yükselen un,
  • 231 gram toz şeker,
  • 266 ml su,
  • 169 gram kabak püresi

4 Malzemeyle Balkabaklı Kek Nasıl Yapılır?

Aşama 1

4 malzemeli kabak tatlısı Tanımlamak için öncelikle fırını 177 derecede çalıştırın. Fırın ısınırken kare fırın tepsime pişirme kağıdını yerleştirin.

Adım 2

Halihazırda kabarmakta olan unu 285 gram eleyin ve büyük bir karıştırma kabına ekleyin. Daha sonra 231 gram toz şekeri ve 266 ml suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Karışımın içerisine 169 gram kabak püresini pürüzsüz bir hamur kıvamına gelinceye kadar ekleyin. Tamamen birleşene ve tüm hamurun rengi eşit oluncaya kadar karıştırın.

Aşama 3

Sen hazırladın 4 malzemeli kabak tatlısı Hamuru fırın tepsisine dökün ve ortasında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. 45 dakika sonra kürdanla kontrol ederek gözetim altında pişirin. Eğer kürdan temiz çıkmıyorsa pişirme sürenizi biraz daha uzatabilirsiniz.

pişmiş 4 malzemeli kabak tatlısı Fırından çıkarın ve tamamen soğuması için bir kenara koyun. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu